Kauklahdessa sijaitseva Korkkitehdas on Patisserie Teemu Auran uusi koti

Jallukorkit vaihtuvat artesaaniherkkuihin. Espoon Kauklahteen avautuvan Korkkitehtaan kivijalan muodostavat Edvin Pizza Napoletana ja Patisserie Teemu Aura.

Espoon Kauklahden teollisuuden perintö näkyy yhä tänäänkin alueelta löytyvissä vanhoissa kiinteistöissä. Yksi näistä helmistä on Kurttilassa sijaitseva entinen ammus- ja korkkitehdas, joka on heräämässä eloon K-Supermarket Lasihytin kauppiaan Erkki Zaiedmanin toimesta. Parhaillaan kiinteistöllä on käynnissä muutostyöt, ja ovien on tarkoitus avautua kesän kuluessa.

Korkkitehdas tulee olemaan varsinainen herkkukeidas, sillä sen kivijalan valtaavat paikallisten suosikiksi nopeasti noussut Edvin Pizza Napoletana sekä Patisserie Teemu Aura, jonka tuotteiden jälleenmyyjänä olemme jo pitkään toimineet ”, Erkki Zaiedman kertoo. ”Projekti käynnistettiin toden teolla huhtikuussa ja tavoitteena on päästä esittelemään Korkkitehdas yleisölle kesällä, kunhan lupaprosessit ja muutostyöt on saatu päätökseen.”

Korkkitehtaalle on suunnitteilla noin 50 asiakaspaikkaa ja kesäaikana tunnelmallista pihapiiriä kehystää myös viihtyisä, iso terassi. ”Edvin Pizza Napoletana ja Patisserie Teemu Aura valikoituivat toimijoiksi, koska ravintoloiden konseptit täydentävät hienosti toinen toisiaan. Ne ovat oman juttunsa terävintä huippua”, Zaiedman sanoo. Korkkitehtaalla uusi päivä tullaan vastaanottamaan Patisserien aamiais- ja lounastarjonnalla ja Edvinin kiviuuni hehkuu ruokailijoille taas ilta- ja viikonloppupainotteisesti.

Edvin Pizza Napoletanan historia Kauklahdessa on lyhyt, mutta tapahtumarikas ja kasvoimme ulos nykyisestä liiketilastamme käytännössä heti sen avattuamme. Nyt, kun kesä tuo toivottavasti helpotuksen ravintoloiden rajoituksiin, on uuden, isomman tilan tarve meille todellinen. Ihastuimme välittömästi Korkkitehtaan tunnelmaan ja täällä artesaanipizzojen leivonta todella pääsee arvoisiinsa puitteisiin”, kertovat paikalliset yrittäjät Markus Nikko ja Satu Ilola. Ravintolan kruununa toimii uusi italialainen, puupolttoinen Stefano Ferrara -kiviuuni.

Patisserie Teemu Aura on päässyt viime kesänä lanseeratun Pullabiili-kahvila-autonsa avulla tekemään tuttavuutta myös Helsingin ulkopuolella. ”Meistä on upeaa avata kahvila vihdoin Espooseen, sillä olemme metsästäneet uusia tiloja jo pitkään. Korkkitehtaassa on juuri sitä rustiikkista fiilistä, mitä kivijalkakahvilassa arvostamme ja se inspiroi meitä sisustuksen lisäksi myös paikan tuotevalikoiman kehityksessä”, Teemu Aura iloitsee. ”Lupaamme tuoda tarjolle leipomo- ja konditoriaherkkujemme lisäksi laajan All Day Breakfast -valikoiman sekä lounasnälkään runsaita salaatteja, keittoja ja pastaa.”

Korkkitehdas Kurttilassa valmistuu vauhdilla. Kuvassa vas. Satu Ilola, Markus Nikko, Teemu Aura sekä Erkki Zaiedman.

Korkkitehdas on koronan kirittämä hanke

Korkkitehtaan myötä Kauklahden alueen laadukas kivijalkatarjonta vahvistuu entisestään. ”Reilun vuoden aikana kodit ovat muuntuneet myös kouluiksi ja työpisteiksi, joiden läheisyyteen kaivataan kunnon palveluita. Näen mielelläni muutoksen, jossa palvelut lähiöistä eivät karkaa, vaan päinvastoin palaavat takaisin ihmisten lähelle. Sydämen asiani on saada näitä vanhoja talokaunottaria kaiken kansan käyttöön”, Erkki Zaiedman toteaa.

”Olemme molemmat nähneet omissa liiketoimissamme korona-ajan synkät, mutta myös sen positiiviset puolet. Edeltävä vuosi on vaatinut nopeita suunnanmuutoksia, luovaa ajattelua ja uskallusta. Se on myös opettanut, että elämää on ydinkeskustan ulkopuolellakin. Senkin vuoksi Korkkitehdas tuntuu meille niin oikealta ja luontevalta paikalta”, sanovat Markus Nikko ja Teemu Aura.

1
Tervetuloa herkkuostoksille! Huomioithan, että verkkokauppatuotteillemme on aina vähintään 62h tilausaika. Voit noutaa tuotteet itse tai tilata niille kotiinkuljetuksen Helsingin, Espoon tai Vantaan alueelle. Kiitos tilauksestasi!